En sykkelhelg for kvinner

Det er få ting som slår en skikkelig jentehelg på to hjul. Gleden man får av å sykle, samtidig som man holder formen oppegående, er en kombinasjon som for veldig mange er ren lykke. Når man gjør noe man liker og syns er gøy, er det mye enklere å presse seg for å yte enda mere. Og det er nettopp det som er så flott med sykling.

Man er strengt tatt ikke helt avhengig av verken en skikkelig landeveisykkel eller skikkelige sykkelklær, men med bedre utstyr vil også ofte selve opplevelsen være bedre. Dette gjelder også på ettermiddag- og kveldstid. Når man skal ut å få seg god mat for å fylle på lagrene, er det ingenting som slår flotte kjoler og pent tilbehør. Det er nemlig veldig viktig å føle seg vel med pene klær når man skal kose seg ekstra, det fungerer selvtillit fremmende.

Sykkelhelger kan tas både innenlands og utenlands. På vinterstid er turismen til for eksempel Gran Canaria i Spania stor, blant norske sykkelelskere.

Når det er sommer derimot, kan det tas opp til diskusjon om Norge faktisk er blant de aller beste landene for en liten sykkelferie. Vårt langstrakte land har nemlig utrolig mye vakkert og varierende å tilby. Svingete veier som går over fjell og mellom daler, samtidig som man får en utsikt som ingen andre plass i verden kan tilby. Alt etter hvor i landet man tar turen, vil opplevelsen kunne være veldig forskjellig. Man kan oppleve fjorder, daler og fjell på Vestlandet, storslått natur i Trøndelag, eller oppleve kystklima og fjell av verdensklasse i selveste Lofoten. Lille Lofoten tiltrekker seg året rundt turister både på fire og to hjul fra hele verden. Spesielt om sommeren kan man oppleve skikkelig feriestemning sammen med andre turister og lokale innbyggere, samtidig som man overaskende nok kan oppleve høye temperaturer og strålende sol.

Når det er sagt, så er det vanskelig for noen som helst land å slå sykkelnasjoner som Frankrike, Sveits og Italia. I disse landene vil man også finne storslått og varierende natur, samtidig som at veiene kan gi en helt fantastisk sykkelopplevelse. Kanskje kan man overnatte i en liten italiensk bygd i selveste Piemonte.

Mulighetene er mange når man skal ta seg en sykkelhelg sammen med gode venninner. En ting er sikkert, og det er at det er meget gode muligheter for å kose seg skikkelig, samtidig som man er i mye aktivitet.