Måltider til den beste sporten

Et måltid skal inneholde en nerve og substans, akkurat som en fotballkamp på TV. Det skal ha bestanddeler, smak og et formål. Vi kan sammenligne måltider og fotball på så mange måter. Individualistene er de som gjør de utroligste driblingene, redningene og fantastiske mål.

Det italienske kjøkkenet byr på lidenskap, lokale helter og noen utrolige kombinasjoner. Akkurat som italiensk fotball har matrettene fra det sydlandske landet mye å by på. Nordmenn kan ta del av det med barilla på bordet og Serie A på TV.

Hvilket måltid foretrekker du til fotballkampen mellom den gamle dame og azzurri?

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese er utrolig godt og lett å lage. Man tar for eksempel Barilla spagetti med fullkorn. Disse deilige snorene kokes på 100 grader i 20 minutter. Resultatet skal treffe i krysset og gi en mykhet som går godt til en deilig kjøttsaus. Den lages med rød pesto saus som base, som fylles med ekstra tomater fra Italia.

Lasagne

Denne retten tar noen minutter å forberede før man setter den i ovnen. Man rekker å se nesten hele første omgang før man tar den ut. Lasagne er et måltid som går med noen kalde brune og kombineres med pesto, rømme, salat og focaccia. Liker du béchamel-saus, da er lasagne tingen for deg. Lasagnen er fotballbanen, du bestemmer lagene.

Pasta carbonara

Italiensk fotball er som pasta carbonara. Det er lidenskapen til det genuine italienske som teller. Vi kan se det på skjermen også. Det er om å gjøre å spille så ærlig som mulig uten at noen er utelatt. Ja, italiensk fotball kan være kynisk, men det skinner gjennom. Akkurat som carbonara, som byr på alle de mest italienske ingrediensene, slik som mynte, pecorino ost og olivenolje.

Fusilli med kylling

Pastaskruer eller fusilli er godt. De er laget på fullkorn uten kjemikalier i produksjon. Dette er en rett som passer til en middags-kamp foran TV. Ingredienser som løk, mandler og eple kan hakkes opp og gir gleden til den som spiser måltidet. Se for deg skruballer som går rundt muren og rett i stolpen og inn. Kyllingen er keeperen som må plukke ballen ut av nettet.

Tagliatelle med røkt laks

Tagliatelle er den tykke spagettien som smaker fortreffelig. Men med en deilig grønn pesto blir måltidet perfekt. I gryta skal man koke sammen Barilla spagetti, paprika og løk. Den røkte laksen blandes inn ved slutten av koketiden for å gi den beste smaken. Hell over en klunk med fløte og en runde med olivenolje. Et fortreffelig måltid til enhver fotballkamp.

Kamskjell og Asparges pasta

Noe mer norsk enn havets frukter finner man i det italienske kjøkken også. Vi har jo fullt av nordmenn i serien også. En god start på helga er kamskjell og asparges pasta. Dette er en enkel rett å tilberede og noe kompisene vil måpe over at du kan lage. Du trenger i tillegg en vårløk, røde linser, chili og sitron. Miks det hele sammen på 1-2-3 og server med en Chardonnay eller Pinot.