Helsegevinstene ved en sporty livsstil

De fleste av oss har fått med seg at en aktiv og sporty livsstil er sterkt knyttet til det å ha god helse og et friskt liv. Regelmessig mosjon har helsemessige gevinster som både deg selv og de rundt kan nyte godt av gjennom et langt liv. Hvilke helsemessige fordeler man får man av en sporty livsstil skal vi komme nærmere på her.

– Vekt

Stadig flere av Norges befolkning sliter med overvekt. Overvekt fører igjen til en markant økning i risikoen for flere sykdommer, dette kan både være fysiske sykdommer som hjerte- og karsykdommer eller mentale problemer knyttet til overvekten. En sporty livsstil kan bidra til å forhindre faren for vektoppgang og hjelpe deg komme i ønsket vekt.

– En sporty livsstil gjør deg lykkeligere

Ved fysisk aktivitet produserer hjernen store mengder av endorfiner, som er knyttet til en følelse av lykke og tilfredshet. Du har kanskje kjent på selv etter en god treningsøkt, kroppen fylles til randen av en god følelse. Dette kan du i enkle trekk takke din egen kropp for, da den produserer de nevnte endorfinene som gir denne herlige følelsen. Endorfinene kroppen skaper gjennom fysisk aktivitet er de samme man kan kjenne på gjennom forelskelse.

– Bedre selvbilde

Mange sliter med et godt selvbilde, dette kan også en sporty livsstil hjelpe på. Du ønsker kanskje å få en litt strammere kropp før strandsesongen, og er ikke helt fornøyd med de ekstra kiloene rundt magen. Særlig mange kvinner sliter dessverre med et dårlig selvbilde og lav selvtillit på egen kropp. Aktivitet og mosjon gjør at du vil føle deg bedre, eventuelt kan en behandling via https://motiva.health/no/ også gjøre at selvbildet og selvtilliten din forbedres.

– Bedre søvn

En aktiv hverdag vil kunne gi deg bedre kvalitet på søvnen, og også gjøre innsovningsfasen kortere. Dette gir igjen gode helsegevinster gjennom mer energi og overskudd i hverdagen. Dårlig søvnkvalitet og lite aktivitet er dessverre to komponenter som går hånd i hånd, så en hverdag bestående av litt mer sport og fysisk aktivitet kan hjelpe på dette.

– Sosiale gevinster

Trening og mosjon er også en flott samlingsplass hvor du kan treffe venner og bekjente. En løpetur med en kollega eller en styrkeøkt med en gammel venn eller venninne gjør at treningen blir enklere å gjennomføre samt at du får stimulert dine sosiale behov. Hva med en tur med hele familien for å bygge sterkere familierelasjoner?

Dette er bare noen av de utallige helsegevinstene man får gjennom en sporty livsstil. Så er spørsmålet hvor mye aktivitet man egentlig behøver gjennom en dag? Helsemyndighetene anbefaler minimum 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag for å tilfredsstille kravene. I en travel hverdag bestående av jobb og familieliv kan dette høres mye ut for enkelte. Husk at du ikke behøver å ta alle 30 minuttene på en gang, men de kan fordeles ut gjennom en hel dag. Enkle triks som å sykle eller gå til jobb, og ta trappene istedet for heisen gjør at 30 minutter plutselig ikke blir så vanskelig å nå!