Skal du bygge sykkelskur?

Aldri tidligere har sykkel vært så populært som det er nå, i alle fall ikke her i Norge. Folk sykler ikke lenger kun for å trene, men også for moro. Det er likevel slik at de aller fleste sykler for å komme seg fra A-B, og sykkel har blitt et populært fremkomstmiddel i hverdagen. Folk sykler til jobb, til butikken og faktisk også til festen.

Når sykkelen har blitt så populær hos så mange mennesker, betyr det at det samtidig har blitt mer populært å ta vare på sykkelen sin som aldri før. Mange investerer i massevis av dyrt tilbehør de egentlig ikke trenger. Men det er én ting som man virkelig burde gå til innkjøp av – og det er et sykkelskur.

Man kan selvsagt også lage sitt eget sykkelskur selv, og kjøpe materialer på et sted som Byggmax. Bor man i et borettslag kan man f.eks. spleise med naboen, da kan man både dele på kostnaden og arbeidet.

Så hvorfor burde man investere i et sykkelskur?

Et sykkelskur er en rimelig måte å sikre sykkelen mot vær og vind. Du kan også føle deg trygg på at setet er tørt når du skal sette deg sykkelen om morgenen, uansett om det er på vei til jobb – eller for å levere barna i barnehagen.

Om du vil ha et åpent sykkelskur med kun tak, eller et sykkelskur med vegger og dørlås – og er helt opp til deg. Det kommer an på hvor trygt det er hvor du bor, og hvor stort (eller lite) budsjettet ditt er.

Hva med vinteren?

Når vinteren kommer burde du likevel sette sykkelen inn, ellers risikerer du at den kan ruste. Det gjelder spesielt om du har et sykkelskur uten vegger.

Men du kan gjerne sykle om vinteren, selv om du oppbevarer sykkelen inne. Du må bare ta noen forholdsregler slik at det er trygt. Det er flere ting du må tenke på, men det aller viktigste er at du kler deg riktig og at du bytter til piggdekk. På den måten er du sikker på at du ikke sklir på isen, og at du ikke blir syk pga. kulda.

Hva trenger du i sykkelskuret?

I sykkelskuret trenger du noe tilbehør, slik som olje og pumpe. Du kan også investere i et oppheng for syklene dine hvis du har flere sykler. Sykler du mye i skog og mark burde du også ha litt vaskeutstyr lett tilgjengelig, slik at skitt og møkk ikke størkner når du kommer hjem. At du trenger hjelm sier kanskje seg selv, men denne kan du gjerne oppbevare inne.

Ovenfor har du fått noen tips til sykkelskuret. Så venter du på? Lag ditt eget sykkelskur i dag!