Skader i sport

Det å drive med idrett er fysisk krevende, da det er mange ting en må klare å gjøre for å være dyktig i det man driver med. Bare tenk på formel 1 sjåfører, som en skulle tro ikke trenger å være i så god form. Med tanke på at de kan miste hele 3 kilo per løp:https://www.formula1.com/en/championship/inside-f1/understanding-f1-racing/Driverfitness.html , i svette, tilsier at de er nødt til å være i god form, for å kunne takle en sånn påkjenning. Det virker kanskje ikke så dramatisk, selv om det jo er det, men du må også tenke på at de må også fokusere på kjøringen, og kan ikke la seg distrahere mens de kjører 300 kilometer i timen, som ville vært livsfarlig. Man er nødt til å gardere seg så mye som mulig for slike ting, da det kan ende opp med å skade en ganske mye, naturlig nok, noe som potensielt er livsfarlig i bil.

Det samme gjelder jo om du er på sykkelen, og du er på vei ned en bakke, eller opp en for den saks skyld, det krever mye, både styrke og konsentrasjon. Om du skader deg så må du jo få hjelp, og det kan være vanskelig å få tak i, om du sykler som en hobby. Du kan ringe kanskje til lege eller til noen du kjenner for å få hjelp. Det finnes jo også legetimer på mobil, som kry som eksisterer for deg som er skadet eller syk, og som behøver hjelp fortere enn hva legen din kan gi deg. Det er jo veldig praktisk om du skader deg mens du driver med en fysisk aktivitet. Kanskje du føler noe galt i benet, og du behøver å få hjelp raskt. Tenk på de gangene du kanskje har skadet deg mens du har drevet med fotball og ikke spurt for hjelp, hvor mye verre du kan ha gjort situasjonen. Skader er noe som skjer, men samtidig også noe som må bli behandlet så fort som mulig.

Det handler jo om å ta vare på seg selv. Er man ung så har man kanskje ikke den forståelsen som trengs, fordi man føler seg så sterk og nesten uovervinnelig. Det er fin følelse det, men en som forsvinner, og om man ikke har tatt vare på kroppen da man var ung, så kommer man til å kjenne det senere. Det er mange typiske skader en kan få med sport, spiller man håndball så er det store belastninger for kneet for eksempel. Mens i langrenn, som er fokusert mye rundt kondisjon, så bør man ha kontroll over aspekter av hjertet, for å kontrollere det. Jo mer bevisst en er, jo bedre er det, og man kan ha suksess i sin karriere.