Norsk fotball 2021

Mange er engasjerte i norsk fotball, også i 2021. Selv om mange ser mot England og har internasjonale favorittklubber, betyr fortsatt norsk fotball mye for mange. Noen er lidenskapelig opptatt av Eliteserien og de beste lagene, mens andre innbitt støtter den lokale klubben i 5.divisjon. Fotballen er, som mange andre idretter, en viktig sosialiseringsarena, og for noen kan fotballen være en arbeidsplass. I denne artikkelen ser vi nærmere på norsk fotball i 2021, fra topplagene i Eliteserien, via Obosligaen, Postnord-ligaen og ned til breddefotballen, som nå dessverre har ligget brakk i over 14 måneder pga. strenge koronarestriksjoner.

Eliteserien

Eliteserien består i år, som i fjor, av 16 lag hvor alle er heltidsprofesjonelle. Det vil si at alle spillerne lever fullt og helt av å spille fotball for sine respektive klubber. Nivået i Eliteserien er, sett med internasjonale øyne, bedre enn på lenge, og dette eksemplifiseres blant annet i Moldes suksess i Europa League og at det nylig ble tatt ut 7 spillere fra hjemlig serie i

Ståle Solbakkens landslagstropp. I fjor gikk Bodø/Glimt av med seieren, og dette laget er tippet i toppen av ekspertene også i år. De er ventet å få hard konkurranse av blant annet Molde, Rosenborg og Vålerenga.

Obosligaen

Obosligaen er ligaen for lag nummer 17 til 32 i norsk fotball. Her finner vi blant annet lag som Bryne, Raufoss, Fredrikstad og Stjørdals/Blink. Også på dette nivået er mange av spillerne heltidsprofesjonelle, men noen er nødt til å ha deltidsjobb eller studere ved siden av.

Postnord-ligaen

Postnord-ligaen består av mange gode lag, og er i vannskorpen mellom topp- og breddefotball. Det satses tungt hos flere klubber, og også her er det spillere som lever av fotballen.

Breddefotballen

Breddefotballen består av de glade amatører som elsker spillet og ønsker en sosial arena. Dessverre har det ikke blitt gjennomført kamper siden mars i fjor, men vi krysser fingrene for at også breddefotballen får komme i gang igjen i løpet av sommeren.