Hvordan man velger gode tursko

 

Det er mange ting man må tenke på når man skal ut og gå langt, og noe av det aller viktigste utstyret for å få en fin tur er selvsagt skoene. Det er lite annet som har så stor effekt på komfort som det skoene har, og feil par sko kan raskt få en flott tur til å bli nokså grusom.Hiker's Boots

Det første man må tenke på når man velger sko er hva de skal brukes på. Ulikt vær og føre, samt andre forhold, har stor innvirkning på hva slags sko man bør velge. På vinteren trenger man mer grep om føret, og i tillegg er det også viktig at man enten har plass nok til gode sokker eller at skoene er fôret skikkelig slik at man ikke risikerer å bli kaldt. En annen viktig ting å tenke på for sko til høst- og vintervær er at de tåler litt av både snø og annen fukt, enten det er i form av regn eller gjørme.

For turer i sommervær må man tenke på at skoene ikke blir for tette og klamme, og at de passer godt til det området man skal gå i. For eksempel trenger man litt annet grep på gressføre enn man gjør i stenete urer, og det er også viktig at skoene ikke er for tunge dersom man skal gå langt.

Hiker crossing river

Det finnes selvsagt svært mye å velge mellom når det kommer til tursko, og et av de mest populære merkene er Timberland-sko. Disse skoene er godt utrustet for lange turer i fjellet, og det finnes mange ulike versjoner slik at det er enkelt å finne noe som passer den enkelte.

Ofte vil man ikke vite helt sikkert hvorvidt turskoene passer skikkelig før man har gått et stykke, så det kan være lurt å teste ut skoene på litt kortere turer før man setter ut på langtur. Da har man også muligheten til å legge til såler eventuelt bytte ut sokkene for å finne noe som passer bedre. Uansett er det alltid en fordel å ha en pakke med gnagsårplaster i sekken, bare i tilfelle!