Ekstreme opplevelser i Norge

 

I Norge er vi flinke til å bruke naturen vår, enten det er på søndagstur i marka eller det er på lenger teltturer i fjellet på sommeren. Det finnes dog mange andre muligheter for å nyte naturen, og det blir bare mer og mer populært med litt tryggere, kanskje mindre ekstreme former for ekstremsport. Ekstremsport passer best for voksne, og det lønner seg ikke å ta med barna på dette. Dersom man skal ut og leve litt på kanten, lønner det seg å sette igjen barna på for eksempel en babygym i følge med en voksen.

Rafting

Et godt eksempel på dette er rafting. Rafting kan man gjøre mange ulike steder i Norge, og det finnes ulike vanskelighetsgrader i ulike elver. Uansett hva slags vanskelighetsgrad man velger så må man uansett forvente høy grad av spenning, og ikke minst at man kommer til å bli våt! En av de mest populære raftingelvene i Norge er Sjoa, men man finner også flotte raftingmuligheter i Driva, Trysilelva og Jølstra. Uansett hvor man drar er sikkerhet alltid i sentrum, og det er ikke alle destinasjoner som er tilgjengelig for alle personer. Det er lurt å sjekke ut på forhånd hva som kreves av medbragt utstyr, og hvorvidt det er satt restriksjoner i forhold til alder eller kondisjon.

Klatring

En annen spennende utendørsaktivitet er klatring. Man kan selvsagt også klatre innendørs i klatrevegger mange steder i Norge, men utendørs klatring har en ekstra spenning ved seg. Klatring krever sitt rent fysisk, og er i tillegg til de flotte naturopplevelsene en kjempeflott måte å holde kroppen i form på. I Norge har man mange klatremuligheter, og en av de meRope secure systemst populære destinasjonene er Lofoten. Her finner man både flotte buldrestener, men også heftige klipper som krever litt ekstra av klatreren. Ett problem med Lofoten kan være været, og fordi det kan være både farlig og vanskelig å klatre i eller etter regnvær er det lurt å sjekke ut værmeldingene før man planlegger. Er man litt ekstra eventyrlysten kan man prøve seg på isklatring i vintermånedene, for eksempel i en av de 150 iskledde fossene rundt Rjukan. Her er det enda viktigere at man setter sikkerheten først, og man reiser ikke ut på isklatring uten en kvalifisert guide.

Det finnes også mange andre gode utendørs aktiviteter i Norge, det er stort sett bare fantasien som setter grenser.