De beste sykkelturene i Norge

 

I Norge er vi svært glade i å gå turer i fjell og skog, men det er ingen grunn til å la sykkelen stå hjemme på disse turene. Det krever kanskje litt mer planlegging å ta med sykkelen, men man kan også få noen skikkelig fine turer på to hjul, så det er kanskje verdt den ekstra innsatsen.

Family mountain biking on forest trail, front view, close-up

Aller først kan vi starte med en av de mest spektakulære turene, nemlig Trollstigen i Møre og Romsdal. Dette er en spektakulær rute som blir bare enda flottere på to hjul. Man starter i sentrum av Åndalsnes og sykler oppover gjennom Isterdalen og så opp Trollstigen. Med de 11 buktende svingene er dette en opplevelse helt utenom det vanlige, og det mangler ikke på imponerende utsikter i løpet av løypa. Turen er dog nokså bratt, så det er viktig at man har planlagt og trent godt på forhånd.

En annen spektakulær sykkeltur er Rallarvegen, som går gjennom både Hordaland og Sogn og Fjordane. Dette er den mest populære sykkelveien i Norge, og strekker seg over hele 210 km. Til tross for den lange distansen er dette en tur som fint kan gjennomføres selv av de mindre erfarne. Det man er nødt til å tenke på når det kommer til denne turen er hvorvidt man orker å sykle gjennom snøfonner. Tidligere i sesongen risikerer man mer snø, og dette krever mye mer av syklisten enn bar veibane. For nybegynnere kan det derfor være lurt å legge turen til litt senere i sesongen. Starten av turen gjøres enklest fra Haugastøl eller Finse, og man avslutter som regel vedMountain Bike: Single Trail in two Flåm.

En annen flott tur er Mjølkeveien i Oppland. Denne turen kan man enten ta som en rundtur, eller man kan sykle på langs mellom Fagernes og Golsfjellet. I dette området finnes det også en rekke aktive setre, og man har et åpent og flott fjellandskap foran seg med spektakulær utsikt over både Hemsedal og Jotunheimen. Det er mulig å sykle i flere dager her oppe, og det er vanskelig å gå tom for fine stier i dette området.