Åtte ting du ikke visste om padel tennis

En av Europas raskest voksende grasrotidretter, padel, er lett å spille, gøy og sosialt. Padel tennis er elsket av kjente sportsprofiler, og spilt over hele verden, finn ut mer om en av verdens raskest voksende idretter!

1. Padel ble oppfunnet i Mexico på 1960-tallet

Selv om en lignende sport ble spilt på britiske cruiseskip, samt i Washington og New York på 1920-tallet, et spill som ble kalt plattformtennis, var det først i 1969 at padel, slik det spilles i dag, ble opprettet.

Den meksikanske forretningsmannen Enrique Corcuera opprettet den første padelbanen noensinne i feriehuset hans i Acapulco, siden har det bare ballet på seg.

2. Padel spilles parvis

Padelbaner er designet for fire spillere og er omtrent 25 prosent mindre enn størrelsen på en vanlig tennisbane. Spillets hastighet, kombinert med den mindre størrelsen på banen, gjør singelspill vanskelig, og de fleste padelkamper har to par spillere.

Noen padelbaner er designet spesielt for singlematcher, men rundt 90 prosent av alle padelbaner i verden er ment for dobbel. På profesjonelt nivå spilles det bare dobler på World Padel Tour, den ledende konkurransen for elitespillere.

3. Reglene ligner tennis, men det serves med underarm

I padel er scores det på samme måte som tennis, men det er flere forskjeller mellom sportene. En padelbane har vegger, så skudd kan spilles via veggene, som i squash.

I motsetning til tennis, må en ball not den serveres, sprette en gang i gulvet og deretter treffe nedenfra eller i midjehøyden. Ved serving har spillerne to forsøk på å slå inn i en motstanders boks.

Som i tennis, blir et sett vunnet når et lag vinner seks game, og det er minst to game forskjell, hvis lag her vunnet seks game, avgjøres etter med tiebreak. Kampene er best av tre sett.

4. Lionel Messi har en padelbane i hagen sin

Fotballstjernen Lionel Messi er en stor fan av padel, og han har en padelbane i hagen sin i Barcelona. Padel spilles av rundt to millioner mennesker i hjemlandet hans Argentina, og er populært blant mange fotballspillere, blant annet Zlatan Ibrahimovic, Gerard Pique og Francesco Totti.

5. Det er den nest mest populære sporten i Spania

Padel er ikke bare veldig i Argentina, den spilles enda mer i Spania. Det europeiske landet har mer enn 20 000 padelbaner, med anslagsvis fire millioner aktive spillere. Bak fotball er det landets nest mest populære sport.

6.Padelballer er mindre enn tennisballer

Ved første øyekast er padelballer og tennisballer nesten identiske, men det er en stor forskjell. Padelballer har mindre trykk, så de spretter ikke så mye som tennisballer, i tillegg er de litt mindre.

En padelracket har dessuten, i motsetning til tennisracketer, ikke strenger.

7. Liverpool-manager Jurgen Klopp spiller padel med assistentene sine

I et intervju med Daily Mirror ble det avslørt at fotballmanager Jurgen Klopp er regelmessig på padelbanen, han bruker nemlig spillet som et sted for å diskutere ideer med assistenttrenerene sine.

8. Padel er (foreløpig) ikke en olympisk sport

Selv om padel ikke er en olympisk sport, har det vært mange oppfordringer til at den skal bli en, ettersom den fortsetter å vokse over hele verden.

For tiden spilles padel i 57 land over hele verden, for å kvalifisere seg som en olympisk sport må sporten spilles i minst 75 land.