Sykkel-VM i Norge

Vi vet alle at sykkel-NM i Norge 2010 gikk i Trondheim, at vinneren ble oksen fra Grimstad, og at VM samme år gikk til samme mann. For Thor Hushovd har nemlig karrieren vært en lang triumfferd. Så ble han representant for de store merkene – og tjente seg søkkrik fra sin leilighet i Monaco.

Se om du kan finne kule klær på https://www.aimn.com/no/ til hverdag eller trening. Det er hvert fall avholdt to VM i landeveissykling i Norge, det første i 1993, og det siste i 2017.

Sykkel-VM 1993

Sykkel-VM i 1993 ble arrangert i Oslo av UCI og Oslo kommune. Det ble avholdt 5 konkurranser, men det var fellesstarten for menn som ble snakkis i ettertid. For det første var det den store sjansen til Dag Otto Lauritzen, og for det andre var det en het amerikaner som skulle ta det hele hjem. Den varme augustdagen skulle både inneholde sol og regn, fall og spennende spurter. Lance vant foran Jan Ullrich, begge tatt for doping i ettertid.

Sykkel-VM 2017

Sykkel-VM i 2017 ble arrangert i regi av UCI i Bergen. Arrangementet ble en folkefest uten sidestykke både når det gjelder mennenes og kvinnenes fellestart og tempo-ritt. Rittene ble avsluttet opp Ulriken, hvor det var samlet titusenvis av tilskuere. Også nå var en nordmann nær ved å vinne, men Peter Sagan slo Aleksander Kristoff på målstreken. Begge VM ble en økonomisk katastrofe, men millionunderskudd begge gangene.