En rar ting om sykling

Det finnes mange kuriositeter når det kommer til sykling, og en av disse er det faktum at de aller fleste profesjonelle syklister barberer leggene. Noen barberer også armene, rygg og brystkasse. Denne trenden har også truffet hobbysyklister, og flere og flere «vanlige menn» barberer seg nå før de setter seg på sykkelsetet.

Hvorfor barberer syklister seg?

Det er ikke fordi syklister er forfengelige at de barberer seg, selv om det sikkert finnes noen av dem også. Grunnen til at syklister barberer seg, er for å minimere luftmotstanden. De er ikke alene om dette, svømmere er en annen gruppe idrettsfolk som er kjent for barbering. Svømmere barberer seg av akkurat samme årsak som syklister, og i en sport som handler om veldig små marginer kan en god barbering betyr vinn eller forsvinn.

Tips til barberingen

Det er viktig å ha et sylskarpt barberblad, det er for å få så nær barbering som mulig. På denne måten slipper du inngrodde hår, men du må samtidig være veldig forsiktig – slik at du ikke skjærer deg. Det er veldig lett å skjære seg rundt anklene og knærne, så du bør være spesielt påpasselig når du barberer disse områdene. Du bør også ha en egen barberhøvel til kroppen, og ikke bruke den samme som du bruker til ansiktet.

Du bør alltid barbere deg i dusjen, og la huden bli våt før du setter i gang. Deretter er det viktig å bruke barberskum- eller olje, da det er ingenting som er verre enn å barbere rett på huden. Da er du garantert å skjære deg, samt få massevis av nupper i etterkant.

Er du mann, og har en kvinnelig kjæreste, kan du be henne om råd før du selv blir vant til å barbere leggene dine. Hun har garantert mange gode råd på lur! Hvis du ikke har en kjæreste som kan gi deg tips og triks, kan du alltids sjekke YouTube – og se noen filmer for å finne riktig teknikk.

Hva om du ikke vil barbere deg?

Hvis du ikke ønsker å barbere deg er det null stress, i alle fall om du er hobbysyklist. Det er ingenting som tilsier at du må barbere leggene når du sykler for å holde deg i form, eller for å ha det gøy. Akkurat som du ikke må ha trange sykkelshorts, og fint kan sykle i jeans, må du ikke følge noen av trendene som herjer for øyeblikket. Det er helt opp til deg selv om du ønsker å barbere deg, men det skader kanskje ikke å prøve én gang? På den måten kan du sjekke om det er noe for deg, før du tar en endelig avgjørelse og eventuelt kaster høvelen for godt.